Phrasal Verbs – Frazális igék

Mindentudás zsebkönyvek
10%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-591
  • Oldalszám: 160
  • Fizikai méret: A/6
  • Megjelenés: 2014
  • ISBN szám: 9789632613932
2480 Ft helyett
2232 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
Összesen 0 Ft

A Mindentudás zsebkönyvek sorozat újabb tagja közel 600 frazális igét, vagyis az igéhez kapcsolódó elöljárószók és határozószók hatására gyakran módosult vagy egészen új jelentéssel bíró állandósult szókapcsolatot tartalmaz. Az angol nyelvben előforduló sok ezer frazális ige, azok sokféle használata és többszörös jelentése természetesen nem fér bele egy ekkora könyvbe, ezért a leghasznosabbnak ítélteket válogattuk ki, miközben igyekeztünk a Közös Európai Referenciakeret B2 szintjének (középszint) megfelelő szókincset felölelni.
Könyvünk az angol nyelvben leggyakrabban használt frazális igékből kínál egy olyan gyűjteményt, mely segít rendszerezni, jobban áttekinteni és bővíteni a már meglévő lexikai ismereteket. Minden szócikkhez adunk angol nyelvű magyarázatot és magyar jelentést. A könnyebb megértés és jobb rögzülés érdekében az igés szerkezeteket szemléletes példamondatokba foglaljuk, amelyek magyar fordítása is megtalálható a kötetben.
A gyűjtemény végén hatszor húsz tesztfeladat és hatszor tíz magyarról angolra fordítandó példamondat szerepel megoldási kulccsal együtt, így a könyv eredményesen használható önálló tanuláshoz, gyakorláshoz is. A kötetet ajánljuk mindazoknak, akik nyelvvizsgára, érettségire, tanulmányi versenyre készülnek, vagy a mindennapi nyelvhasználat során törekszenek a választékos szóhasználatra.